dimanche 25 septembre 2016

Izvorul Muntelui - Jgheabul cu Hotar - Cabana Dochia.-Traseul 2.

Traseul Cabana Izvorul Muntelui-Cabana Dochia prin Jgeabul cu Hotar esta un traseu cu dificultate medie accesibil tot timpul anului.Traseul este comun cu traseul 1 pana la locul de popas de la curmatura Lutu' Rosu apoi se urmeaza poteca din dreapta dupa marcajul cu triunghi albastru.Este un traseu frumos si interesant cu cateva cote accentuate la urcus care necesita un oarecare antrenament.

 Coordonate parcare : 46°57'14.40"   N         25°59'19.29"  E
 Dificultate medie
 Marcaj - Triunghi albastru
 Distanta - 5700 m
 Tmp urcare - aprox 4 ore
 Practicabil tot timpul anului


























lundi 12 septembre 2016

Rezervatia Cheile Tisitei


Valea Tișiței reprezintă una din cele mai mari arii protejate din județul Vrancea. Rezervația naturală, aflată la 850 de metri altitudine și măsurând circa 9 km lungime, se regăsește de o parte și de alta a unei văi create de pârâul Tișița, vale ce desparte vârful Tisaru Mare de măgura Râpa Caprei.Traseul este foarte lung insa el este accesibil tuturor categoriilor de drumeti pana la iesirea din pestera tunel.Nu necesita echipamente speciale cu exceptia unei lanterne necesara in tunel.
Accesul se face din soseaua principala traversand podul apoi dreapta pana la intrarea in rezervatie  unde exista loc de parcare.

Marcaj - triunghi rosu
Timp dus intors aprox 5 ore
Traseu usor
Coordonate gps  -  45°56'26.07" N           26°35'09.41"  E